Tekijät ja kumppanit

Tekijät ja kumppanit

A-klinikkasäätiön tuottama Puheeksioton perusteet -toimintamalli perustuu kaksivuotiseen projektiin (v. 2012-2013), jossa verkkokurssin sisällöntuottajina oli moniammatillinen työryhmä.  Nykyään kurssitus on pysyvä osa säätiön sähköisiä palveluja. Toimintamallin kehittämistä jatketaan säännöllisesti kerättävän seuranta- ja palautetiedon pohjalta.

Tekijät

Ota puheeksi alkoholi -toimintamallista vastaa Addiktiot ja työelämä -yksikön päällikkö Camilla Metsäranta. Sähköpostiosoite: [email protected]

Toimintamallin tuottivat
 

A-klinikkasäätiöstä:

  • Johtava ylilääkäri Pekka Heinälä

  • Verkkopalvelupäällikkö, hankevastaava Pirkko Hakkarainen

  • Web-suunnittelija Henri Knaappila

  • Itä-Suomen palvelualue
     

Tampereen yliopistosta:

  • päihdelääketieteen professori (emerita) Kaija Seppä

Itä-Suomen palvelualueen työryhmä on tuottanut kaikki Puheeksioton perusteet -verkkokurssilla olevat potilasvideot. He esiintyvät videoilla sekä ammattilaisen että potilaan rooleissa. Lääkärivideoilla esiintyvät professori Kaija Seppä ja johtava ylilääkäri Pekka Heinälä.

Yhteydenotot: camilla.metsaranta(at)a-klinikka.fi

Kumppanit

A-klinikkasäätiö

A-klinikkasäätiö on yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon kolmannen sektorin toimija. A-klinikkasäätiön ehkäisevä päihdetyö, asiantuntijapalvelut sekä hoito- ja kuntoutustyö vähentävät päihteiden käytöstä aiheutuvia haittoja ja niihin liittyviä psykososiaalisia ongelmia.

STEA

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) hallinnoi Veikkaus Oy:n pelituotoista sosiaali- ja terveysjärjestöjen yleishyödyllisiin hankkeisiin kohdistuvia avustuksia.

Oy H. Lundbeck Ab

Lundbeck on pohjoismaiset juuret omaava, kansainvälinen ja säätiöpohjainen lääkeyritys. Tehtävänä on parantaa aivosairauksista kärsivien ihmisten elämänlaatua. Lundbeck-säätiö jakoi vuonna 2012 riippumattomaan tieteelliseen tutkimukseen noin 65 miljoonaa euroa.

Kehittäjäkumppanit Kotka ja Pyhtää

Kotkan ja Pyhtään perusterveydenhuollot ovat antaneet arvokasta tukea Puheeksioton perusteet -verkkokurssin työstämiseen. Kehittämispalautetta on kerätty sekä hoitajilta että lääkäreiltä. Verkkokurssia on pilotoitu useassa vaiheessa. Lisätietoa pilotista.

Pyhtää

Rannikkopajat

Rannikkopajat tuottaa nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn tähtäävää toimintaa. Rannikkopajat on kuvannut kaikki Puheeksioton perusteet -verkkokurssilla käytetyt potilasvideot. Se on myös toteuttanut osan videoeditoinneista.