Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Tälle sivulle on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä kurssille rekisteröitymisestä, kurssin suorittamisesta sekä verkkokurssista yleisemminkin. Kysymyksiin ja vastauksiin kannattaa perehtyä jo ennen kurssin suorittamista tai niihin voi palata missä vaiheessa kurssia tahansa.

Yleistä kurssista

Kenelle kurssi on suunnattu?

Kurssi on suunnattu kaikille ammattilaisille, jotka kohtaavat alkoholin ongelmakäyttöä työssään. Kurssia voivat hyödyntää myös oppilaitokset, joiden opinnoissa tarvitaan päihdetietoa. Kurssitus toteutetaan työyhteisöittäin tai opintoryhmittäin.

Missä kurssitusta on toteutettu?

Kumppaniorganisaatioina on kuntia, kuntayhtymiä, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yksiköitä, sosiaalitoimia sekä oppilaitoksia. 

Miten kurssitus tilataan?

Ryhmän esimies tai yhteyshenkilö voi tilata kurssituksen, kun organisaatiossa on tehty päätös valmennuksesta. Tilauslomake on saatavilla Otapuheeksi.fi-sivun Tilaa kurssitus -osiosta.

Kurssille rekisteröityminen

Miten kurssille rekisteröidytään?

Siirry oppimisympäristöön ja luo itsellesi henkilökohtainen tunnus Uusi osallistuja? -kohdan kautta. Vahvista tunnus klikkaamalla sähköpostiisi lähetettyä linkkiä. Kirjaudu vahvistetulla tunnuksella oppimisympäristöön niin pääset etenemään kurssille ryhmäkohtaisella kurssiavaimella.

Miksi vahvistusviestiä ei tule?

Vahvistusviesti saattaa ohjautua sähköpostin roskapostikansioon. Jos tunnuksen vahvistaminen ei onnistu, ota yhteyttä osoitteeseen otapuheeksi(at)a-klinikka.fi. 

Mistä kurssiavaimen saa?

Ryhmän yhteyshenkilö toimittaa osallistujille ohjeistuksen, joka sisältää kurssiavaimen. Kurssiavain on ryhmäkohtainen ja tarkoitettu vain niille osallistujille, joiden tiedot on ilmoitettu A-klinikkasäätiölle tilauksen yhteydessä.

Mistä saa uuden tunnuksen tai salasanan unohtuneen tilalle?

Klikkaa oppimisympäristön etusivulla Unohditko käyttäjänimesi tai salasanasi? -linkkiä. Syötä sähköpostiosoitteesi Etsi sähköpostin perusteella -kohtaan. Saat lisäohjeistuksen sähköpostiisi.

Kurssin suorittaminen

Kuinka kauan kurssin suorittaminen kestää?

Kurssin suorittaminen kestää ilman linkkeihin perehtymistä noin tunnin ja linkit mukaan lukien pari tuntia. Kurssin voi tarvittaessa käydä läpi osissa. 

Miksi kurssilinkki ei aukea?

Jos kurssin avautumisessa on ongelmia, varmista, että ponnahdusikkunat (pop-up) on sallittu selaimessasi. Ponnahdusikkunoiden estoa voi muuttaa selainasetuksista.

Voiko lopputentin uusia?

Kurssin lopputentin voi uusia niin monta kertaa kuin on tarvetta, tärkeintä on omaksua kurssin asiat osaksi omaa työtä.

Mistä kurssitodistus tulostetaan?

Kurssitodistus tulostetaan oppimisympäristöstä (Moodle). Kun olet suorittanut tentin hyväksytysti, sulje kurssi-ikkuna ja palaa oppimisympäristöön. Moodlen aloitussivulla (Tervetuloa-sivu) löytyy sivun puolivälin jälkeen Todistus-kuvake, jota kautta pääset tulostamaan. Jos olet suorittanut kurssin ennen vuotta 2015, jolloin kurssitodistuksen tulostus ei ollut vielä mahdollista, voit todistuksen halutessasi olla yhteydessä [email protected] -osoitteeseen.