Referenssit

Referenssit

Puheeksioton perusteet -kurssilta sanottua                                                                                                                                                                                                                           

Oppilaitoksia

Puheeksioton perusteet -kurssi tarjoaa toimivan lisänäkökulman mielenterveys- ja päihdetyön verkkokurssillemme. Opiskelijapalautteen perusteella kurssi on motivoiva ja tarjoaa konkreettista tukea puheeksiottamisen haasteisiin työharjoitteluissa.
Diakonia-ammattikorkeakoulu, Tuomo Lyhty, sosiaalialan lehtori, 2020
Metropolia
Iäkkäiden ihmisten päihteiden käyttö on kasvava ongelma, jonka terveydenhuollon ammattilaiset mieluummin ohittavat kuin ottavat puheeksi. Geronomi-opiskelijat ovat tulevia vanhustyön asiantuntijoita, jotka jakavat osaamistaan myös työyhteisöissään.
A-klinikkasäätiön Puheeksioton perusteet -verkkokurssi sopii hyvin lisäämään geronomi-opiskelijoiden valmiuksia toimia iäkkäiden ihmisten elämänlaatua haittaavan päihteiden käytön vähentämiseksi. Peliriippuvuutta ja huumeita käsittelevät lisäosat tulevat enenevässä määrin tarpeeseen myös vanhustyön puolelle.
Sirpa Granö, Geronomi-osaamisalan tuntiopettaja, Metropolia-ammattikorkeakoulu, 2020
Winnova
WinNovan mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalan useat lähihoitajaopiskelijaryhmät ovat suorittaneet A-klinikkasäätiön tuottaman Puheeksioton perusteet -verkkokurssin. Kurssi on ollut osa mielenterveys- ja päihdetyössä työskentelemisen (40 osp) tutkinnon osaa.
Verkkokurssi on tukenut opinnoissa läpikäytyjä sisältöjä, ja sen avulla opiskelijat ovat kerranneet ja täydentäneet alkoholinkäytön puheeksi ottoon liittyviä tietoja ja valmiuksia. Kurssin suorittamisesta opiskelijat ovat saaneet erillisen todistuksen.
Päivi Laihonen, WinNova lehtori Hyvinvointi Rauma, Laitila, 2020